5

5 asiaa arkkileikkauksesta – tiesitkö?


1. Säästä hukkaa määrämittaisilla arkeilla


Säästät hukkaa, sillä saat materiaalin juuri tarvitsemissasi mitoissa suoraan tuotantosi tarpeisiin. 
Tibnorilla on kaksi arkituslinjaa: toinen paksummille ja toinen ohuemmille materiaaleille. Arkituslinjoilla keloja on poikittaisleikattu määrämittoihin jo yli 30 vuotta. Maksimipaksuus ruostumattomalle teräkselle on 6 mm, mustalle teräkselle 8 mm, ja alumiinille 10 mm. Ruostumattoman teräksen ja alumiinin minimipaksuus on 0,4 mm.

 

Arkkileikkaus

 

2. Erikoisosaamisena ruostumattomat teräkset ja alumiinit


Tibnorilla on vahva kokemus ruostumattomien terästen ja alumiinien arkkileikkauksesta. Tuotantolaitteet on räätälöity pinnanlaatuvaatimuksiltaan herkkien materiaalien vaatimuksien mukaan. Monet asiakkaamme ostavat arkkileikkausta valmistusmateriaaliksi tuotteille, joiden pinnanlaadun on oltava erinomainen. Asiakkaidemme lopputuotteet vaihtelevat muun muassa jääkaapin ovista veneisiin.

 

3. Nauha oikaistaan ennen leikkausta


Kun kela avataan, täytyy nauha oikaista ennen leikkausta. Kelalta tuleva materiaali on monesti epätasomaista ja oikaisuyksikössä levy muokataan tasomaiseksi oikaisuvalssien läpi kulkiessaan.

 

4. Arkeista arkkeja


Tibnor leikkaa myös arkeista arkkeja eli saat vakiolevystä tehdyn levyn mittojesi mukaisesti. Suuremmasta lähtölevystä voidaan Tibnorin kahdella mekaanisella leikkurilla leikata juuri sen kokoisia paloja kuin tarvitset.

 

5. Kalvot arkin molemmin puolin


Haluatko, että materiaalin pinnan laatu säilyy erinomaisena? Voit halutessasi tilata tuotteet kalvotettuina – myös alapuolelta.