5
9.11.2018 08:05 CET

Tibnor ostaa tanskalaisen Sanistålin teräsjakeluliiketoiminnan


SSAB:n tytäryhtiö Tibnor on sopinut ostavansa tanskalaiselta Sanistål A/S:ltä sen teräsjakeluliiketoiminnan. Sanistål on Tanskan toiseksi suurin teräsjakelija. Kauppa tukee SSAB:n strategista tavoitetta vahvistaa asemia pohjoismaisilla kotimarkkinoilla. Nyt ostettavan teräsjakeluliiketoiminnan liikevaihto oli noin 1,8 miljardia Ruotsin kruunua vuonna 2017. Kauppaan sisältyy liiketoimintaa myös Latviassa.

”Sanistålin teräsjakeluliiketoiminnan osto täydentää läsnäolomme Pohjoismaissa vahvistamalla selvästi asemaamme Tanskassa, jossa emme nykyisin ole niin näkyviä. Tibnorin ja Sanistålin tuotevalikoimat täydentävät hyvin toisiaan ja näemme merkittäviä synergiamahdollisuuksia”, toteaa Tibnorin toimitusjohtaja Mikael Nyquist.

SSAB:n strategiaan kuuluu johtajuus kotimarkkinoilla Pohjoismaissa, ja Tibnorilla on merkittävä rooli tämän aseman ylläpitämisessä. Tällä hetkellä teräsjakelukanava vastaa yli 50 %:sta Pohjoismaiden teräsmarkkinoista. Nyt sovittu kauppa vahvistaa Tibnorin asemaa selvästi Tanskassa. 

Kauppaan sisältyy Sanistålin moderni teräsjakelukeskus Taulovissa Tanskassa (42 000 m2), kolme muuta myyntitoimistoa Tanskassa ja myyntitoimisto Latviassa. Noin 130 hengen henkilöstö siirtyy kaupan mukana ns. vanhoina työntekijöinä. 

Lisätietoja: 
Mikael Nyquist, Tibnorin toimitusjohtaja, mikael.nyquist@tibnor.com, +46 70 539 29 29