5
19.11.2019 15:00 CET Press

Tibnor parantaa kannattavuuttaan rakenteellisten muutosten ja tehostamisohjelman kautta

Tibnor parantaa kannattavuuttaan rakenteellisilla muutoksilla ja tehostamisohjelmalla, jotka koskettavat Ruotsia, Tanskaa ja Norjaa. Kaikki Tibnorin toimenpiteet tähtäävät kohden alan parasta kannattavuutta. 

Ohjelma vaikuttaa Tibnorin toimipaikkoihin Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Arvioitu vähennystarve on enimmillään 250 henkilöä Tibnorin kokonaishenkilöstömäärästä, joka oli 1200 syyskuussa. Tibnor sai päätökseen lokakuussa henkilöstövähennyksiä koskevat neuvottelut Suomessa, jotka olivat osa tätä tehostamisohjelmaa. 

”Tibnorin kannattavuus on liian alhaisella tasolla ja meidän on leikattava kustannuksia parantaaksemme kilpailukykyämme. Olen vakuuttunut, että suunniteltujen muutosten avulla vastaamme sekä asiakkaiden tarpeisiin että takaamme positiivisen kehityksen tulevaisuudessa“, sanoo Kimmo Väkiparta, Tibnorin väliaikainen toimitusjohtaja. 

Rakenteelliset organisaatiomuutokset 

Neuvottelut rakenteellisista muutoksista koskevat Sjötullenin (Köping) ja Linköpingin yksiköiden henkilöstöä Ruotsissa. Tibnorilla on tällä hetkellä kaksi osavalmistusyksikköä: yksi Seinäjoella ja toinen Sjötullenissa. Suunnitelman mukaan kaikki osavalmistustuotanto siirretään Seinäjoen yksikköön, josta tulee osavalmistuksen osaamiskeskus. Sjötullen säilyy levyjen ja nauhojen keskusvarastona Ruotsissa. Suunnitelmaan kuuluu myös Linköpingin harjaterästen esikäsittely-yksikön sulkeminen ja sen tuotannon siirtäminen Sjötulleniin. Rakenteelliset muutokset toteutetaan arviolta heinäkuuhun 2020 mennessä.


Lisätietoa: 

Kimmo Väkiparta, väliaikainen toimitusjohtaja, puhelin: +46 70 597 23 42, sähköposti: kimmo.vakiparta@tibnor.com

Kristiina Sotka, Head of Safety, People and Culture, puhelin: +358 400 100 599, sähköposti: kristiina.sotka@tibnor.com