5
Lonbakken

Lonbakken

Teräsportaikkoja Oslon uuteen taidemuseoon 


Ottassa sijaitseva Lonbakken Mek. Verksted AS toimitti vuonna 2017 porrasyksiköitä Bjørvikan (Lambda) uuteen Munch-museoon. Ne olivat pääasiassa hätäpoistumisportaita, mutta toimitus sisälsi myös yleisiä portaita kolmeen ylimpään kerrokseen. Kokonaisuudessaan porrasyksiköitä on 37 ja niihin on käytetty yhteensä 87 tonnia terästä.

”Tarjous- ja suunnitteluvaihe oli monimutkainen prosessi, mutta nyt viimeisetkin yksiköt on toimitettu. Olemme erittäin ylpeitä, kun saimme toimittaa portaikkoja yhteen Oslon erikoisimmista ja huomiota herättävimmistä pilvenpiirtäjistä”, sanoo Rune P. Bakken, Lonbakken Mek. Verkstedin projektipäällikkö.

Lonbakken on jo vuosia toimittanut kokonaisia teräsrakenteita, teräsportaikkoja, rakennusten yksityiskohtia ja teräksisiä erikoisrakenteita julkisiin ja yksityisiin tiloihin, sisältäen voimalaitokset, öljyteollisuuden ja rakennusalan. Näiden lisäksi se on Norjan johtava karjaritilöiden valmistaja. Yhtiön liikevaihto on noin 30 miljoonaa Norjan kruunua ja sillä on 18 työntekijää, jotka takaavat laadun ja toimitusvarmuuden. 

 

Terästä korkealla vaatimustasolla

 

Tähän erikoistoimitukseen kuului suuria ja painavia rakenteita, jotka ovat osa suurta ja arvostettua projektia. Toimitusten tuli tapahtua sovittuun aikaan ja tuotemäärien oltava täsmälleen oikein ja sovitunlaisia. Tärkeää oli myös se, että kaikki tuotteet on sertifioitu, jäljitettävissä ja noudattavat asetuksia - olipa kyse Lonbakkenin omasta tuotannosta tai ostetuista materiaaleista.

Lonbakken on yleensä alihankkija suuremmissa projekteissa ja riippuvainen huippulaatuisten tuotteiden toimittamisesta. Toimiala on kova päiväsakkoineen ja tiukkoine sertifikaatti- ja hyväksymisvaatimuksineen, joten vain sovittujen vaatimusten ja odotusten mukaisesti tehdyt toimitukset kelpaavat. Toimittajien ja yhteistyökumppanien valitseminen on siksi tärkeää Lonbakkenin kilpailu- ja toimituskyvyn kannalta.

Tibnor on Lonbakkenin suurin standarditeräslaatujen, alumiinin ja haponkestävien/ruostumattomien teräslaatujen toimittaja. Lisäksi Tibnor toimittaa Lonbakkenille erilaisia työstettyjä teräksiä mm. katkaistuna, porausmerkittynä ja asennusvalmiina. Tibnor ja Lonbakken ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo vuosikymmenien ajan. Tibnor toimittaa huippulaatuisia materiaaleja sovittuun aikaan ja työstää tuotteet, jotta Lonbakken voi vapauttaa resursseja, säästää työaikaa ja toimittaa lopputuotteet sopimuksen mukaisesti.

Munch-museon portaikkoja varten Tibnor toimitti valmiiksi leikatut ja katkaistut portaat jälkikäsittelyä varten. Askelmat toimitettiin Tibnorin teräspalvelukeskuksista Ruotsissa tiukkojen toleranssien mukaisesti.

Vuonna 2017 Lonbakkenin karjaritilöiden valmistuksen ja toimittamisen liikevaihto oli ennätykselliset 11 miljoonaa Norjan kruunua. Ottassa valmistettavat karjaritilät ovat täysin ainutlaatuisia käyttölujuutensa, kestävyytensä sekä kuljetukseen ja asennukseen liittyvän joustavuutensa suhteen. Niitä käytetään myös vilkasliikenteisissä teissä, joilla on jonkin verran raskasta ja toistuvaa liikennettä.

Näihin ritilöihin Tibnor toimitti useimmat komponentit, valmiina työstettäviksi tai asennusvalmiina profiileina. Aluslevyt toimitettiin valmiiksi rei’itettyinä, katkaistuina ja galvanoituina. Palkit, putkikannattimet ja kiinnikkeet toimitettiin asiakkaan työstettäviksi. Suojalevyt talveksi kiinnikkeineen toimitettiin valmiiksi kuulapuhallettuina ja punaiseksi pohjamaalattuina.

 

 

Lyhyesti

Lonbakken Mek. Verksted AS

Suunnittelee, valmistaa ja asentaa ruostumattomasta teräksestä, alumiinista, säänkestävästä Corten-teräksestä ja tavallisesta teräksestä valmistettuja rakenteita. Lonbakken on myös markkinoiden johtava karjaritilöiden toimittaja.

Haaste

Lonbakken on yleensä alihankkija suuremmissa projekteissa ja riippuvainen huippulaatuisten tuotteiden toimittamisesta. Toimiala on kova päiväsakkoineen ja tiukkoine sertifikaatti- ja hyväksymisvaatimuksineen, joten vain sovittujen vaatimusten ja odotusten mukaisesti tehdyt toimitukset kelpaavat.

Ratkaisu

Tibnor toimittaa huippulaatuisia materiaaleja sovittuun aikaan ja työstää tuotteet. Näin Lonbakken vapauttaa resursseja, säästää työaikaa ja voi toimittaa lopputuotteet sopimuksen mukaisesti.

 

 

Haluatko lisätietoja? https://www.lonbakken.no/