5
24.4.2018 09:41 CET

Tibnor avaa keväällä 2019 uuden keskusvaraston Osloon


Tibnorin uusi keskusvarasto Oslossa avataan keväällä 2019 lähelle Gardermoenin lentokenttää. Uusi varasto tarkoittaa laajempaa tuotevalikoimaa, kilpailukykyisiä toimitusaikoja ja laadukkaita toimituksia.


Tibnorin nykyiset kolme varastoa Norjassa sijaitsevat Furusetissa Oslossa, Skedsmokorsetissa Bergerissä ja Fredrikstadissa. Näistä varastoista kuljetetaan tuotteita joka päivä Furusetiin, jossa ne kerätään, pakataan ja toimitetaan eteenpäin asiakkaille. Se on haastavaa työtä ja vaatii hyvää logistiikkasuunnittelua.

”Uuden keskusvaraston myötä valmistaudumme tulevaisuuteen, ja vastaamme tietysti myös asiakkaidemme tämänhetkisiin tarpeisiin”, kertoo Tibnorin Norjan maajohtaja Erik Tønnesen. ”Asiakkaan tilatessa tuotteen pystymme paremmin arvioimaan tarkan toimitusajan, sekä saamaan kattavan kokonaiskuvan saatavuudesta. Tilaukset tullaan käsittelemään tehokkaammin, ja tuotteiden toimitukset tulevat olemaan nykyistä nopeampia.”

Uusi automatisoitu varasto huolehtii toimituksista

Tibnor on tehnyt vielä toisenkin uudistuksen tehostaakseen toimintaansa mahdollisimman paljon: varaston automatisointiin on investoitu 20 miljoonaa kruunua. Automaattivarasto käsittelee tuotteita, joiden pituus on enintään 6 metriä. Logistiikka- ja tuotantopäällikkö Finn Kamås kuvailee varaston automatisointia merkittäväksi parannukseksi, jonka avulla tehostetaan tuotteiden keräilyä merkittävästi.  

”Järjestelmän avulla tilausten käsittely sekä helpottuu että tehostuu. Meillä on hyviä kokemuksia kyseisestä järjestelmästä Eskilstunasta ja Köpingistä Ruotsista, ja odotamme innolla pääsevämme tarjoamaan asiakkaillemme vastaavaa palvelua myös täällä Norjassa”, hän kertoo. 

Ympäristö otetaan huomioon monin tavoin 

Erik kertoo, että koko keskusvarasto tulee toimimaan regeneroidulla sähköllä energiankulutuksen vähentämiseksi. Erityisesti nosturit ja automaattivarasto ovat tässä tärkeässä roolissa.

”Ne tuottavat sähköä, joka syötetään takaisin sähköverkkoon. Muita esimerkkejä ympäristöä huomioivista toimenpiteistä ovat mm. varaston LED-valaistus, sähkötrukkien käytön lisääminen sekä sähköautojen latauspisteiden tarjoaminen kaikille työntekijöille”, Erik kertoo.


Tietoja Tibnorin uudesta keskusvarastosta

Käyttöönotto: keväällä 2019
Työntekijöitä: noin 60
Sisätilat: 21 000 m2 
Ulkotilat: 20 000 m2
Tontin pinta-ala: 50 000 m2
Varaston kapasiteetti: noin 3 000 tuotetta