5
28.8.2018 09:45 CET

Laadukas valaistus paransi työturvallisuutta


Tibnorin Hyvinkään palvelukeskuksessa on suuret, eri alueisiin lohkotut varastohallit, joissa varastoidaan ja siirrellään kookkaita metallituotteita trukeilla ja hallinostureilla. Varastohallissa oli aiemmin suurpainenatriumvalaisimet, joista osa oli jo elinkaarensa päässä. Uudella valaistuksella haluttiin parantaa työskentelyolosuhteita ja vähentää energiankulutusta.

Tibnorin halleissa on testattu LED-valaisimia muutaman vuoden ajan. Hyvien kokemusten perustella päätettiin vanhat valaisimet systemaattisesti vaihtaa ledeihin. Philips GreenWarehouse -valaistusjärjestelmä tarjosi sopivan ratkaisun, ja Valoremontti hoiti valaistusuudistuksen avaimet käteen -kokonaistoimituksena.

Turvallisuutta ja ekologisuutta valaistuksen avulla

Työturvallisuus on prioriteetti Tibnorilla, ja tavoitteemme on nolla tapaturmaa. Valaistuksen avulla haluttiin lisätä turvallisuuden lisäksi henkilöstön työviihtyvyyttä sekä parantaa työn laatua ja tehokkuutta. 

Koska tiloissa ei työskennellä tai liikuta jatkuvasti, valaistusta haluttiin ohjata sinne, missä valoa kulloinkin tarvitaan. Älykäs ja langattomasti ohjattava Philips GreenWarehouse –valaistusjärjestelmä oli helppo asentaa olemassa olevien valaisimien tilalle, sillä uutta kaapelointia ei tarvittu ja järjestelmän asetukset määritettiin muutamassa minuutissa langattomilla ohjaimilla. Valaistusjärjestelmällä saavutimme juuri niitä hyötyjä, joiden vuoksi tähän teknologiaan päädyttiin. ”Kirsikkana kakun päälle saimme enemmän kuin mitä odotimme. Energiansäästöjen lisäksi valon laatu yllätti meidät positiivisesti. Virheiden määrä vähenee ja työteho paranee, kun valaistus on kunnossa”, kertoo Hyvinkään tuotantopäällikkö Kimmo Halme

Vastuullisuusnäkökulmasta uusi valaistusjärjestelmä auttaa vähentämään energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Pidemmässä juoksussa LED-valaistusratkaisun uskotaan työturvallisuuden lisäksi tuovan huoltovapautta ja kustannussäästöjä. Välittöminä seurauksina olemme huomanneet vaikutukset työtyytyväisyyteen ja energiatehokkuuteen. Laadukas valaistus on koettu positiivisena muutoksena henkilöstön keskuudessa ja valaistusuudistuksen tuomat energiansäästöt ovat 85 %.

 Lue lisää Valoremontin palveluista: