5
26.9.2018 14:12 CET

Ympäristötekoja Tibnorilla


Teemme teräspalvelukeskuksissamme aktiivisesti töitä vähentääksemme toimintamme ympäristövaikutuksia ja hiilijalanjälkeä. Vastuullisuustekoihimme kuuluvat mm. jätekuljetusten optimointi, energiatehokkaampi valaistus ja alihankkijoidemme auditointi.

Energia
Hyvinkään ja Seinäjoen palvelukeskusten halleissa olemme vaihtaneet LED-valoihin, joka on energiatehokkaampi ratkaisu aiempiin valaisimiin verrattuna. Selkeiden energiansäästöjen lisäksi toimiva valaistus edistää työturvallisuutta ja työhyvinvointia. Olemme asentaneet Tuottajantien ulkokentälle myös puujaepuristimen, joka murskaa ja tiivistää tuotannossa syntyvät puujätteet. Tämä on vähentänyt jätekuljetuksia ja sitä myötä syntyviä hiilidioksidipäästöjä.

Työhyvinvointi
Olemme kiinnittäneet huomiota ilmanlaatuun halleissa ja uusineet ilmanvaihtolaitteistoa. Seinäjoen viimeistelyhallin uusi ilmanvaihtokone kierrättää ja puhdistaa noin 10000 m3 ilmaa tunnissa. Järvenpään palvelukeskuksessa käytössä on Zehnder-ilmanpuhdistimet, jotka siirtävät lämpimän ilman katosta alas ja puhdistavat hengitysilmaa.

Auditointi
Auditoimme pääalihankkijamme vuosittain ja sisällytämme ympäristötietoisuuden ja –käytännöt otantaan. Arvioimme ympäristöasioiden kehitystä jatkuvan parantamisen mallilla, sillä haluamme alihankkijoidemme kiinnittävän huomiota toimintansa vastuullisuuteen.

Kierrätys
Pyrimme etsimään jatkuvasti parempia toimintatapoja, joista esimerkkinä on investointi älykkäisiin jätepuristimiin, jotka tyhjennetään automaattisesti. Jätekuljetusten optimointi säästää hukkaa ja minimoi hiilidioksidipäästöjä. Myös ongelmajätteiden keräämistä on parannettu palvelukeskuksissamme.

 

ympäristövastuu; yritysvastuu; vastuullisuus; energia; kierrätys; työhyvinvointi