5
17.4.2019 14:05 CET

Tibnorin kauppa Sanistålin teräsjakeluliiketoiminnasta vahvistui

 

Tibnor ostaa tanskalaiselta Sanistål A/S:ltä sen teräsjakeluliiketoiminnan. Marraskuussa 2018 julkistettu kauppa on nyt toteutunut ja saanut maaliskuussa Tanskan kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Sanistål on Tanskan toiseksi suurin teräsjakelija. Kauppa tukee SSAB:n strategista tavoitetta vahvistaa asemia pohjoismaisilla kotimarkkinoilla. Nyt ostettavan teräsjakeluliiketoiminnan liikevaihto oli noin 1,9 miljardia Ruotsin kruunua vuonna 2018.

”Sanistålin teräsjakeluliiketoiminnan osto täydentää läsnäolomme Pohjoismaissa vahvistamalla selvästi asemaamme Tanskassa, jossa emme nykyisin ole niin näkyviä. Kuten aiemmin olen todennut, Tibnorin ja Sanistålin tuotevalikoimat täydentävät hyvin toisiaan ja näemme merkittäviä synergiamahdollisuuksia”, toteaa Tibnorin toimitusjohtaja Mikael Nyquist.

Yrityskauppaan sisältyy Sanistålin moderni teräsjakelukeskus Taulovissa, Tanskassa (42 000 m2) ja noin 130 osaavaa työntekijää (120 Tanskassa ja 10 Latviassa). Lisäksi neljä myyntikonttoria Tanskassa, sekä myyntikonttori ja varasto Latviassa.

”Voin ilokseni kertoa, että Henrik Ørskov, joka on aiemmin toiminut Sanistålin teräsdivisioonajohtajana, aloittaa nyt Tanskan Tibnorin maajohtajana (VP Head of Tibnor Denmark). Nykyinen Tanskan maajohtaja Søren Pliniussen jatkaa tehtäviään Tibnorin myynnissä”, Mikael Nyquist sanoo.

Kuva: Henrik Ørskov, Tibnorin Tanskan maajohtaja (VP Head of Tibnor Denmark)