text.skipToContent text.skipToNavigation
Tuotetieto

Austeniittinen ruostumaton teräs 1.4404, sisältää kromin ja nikkelin lisäksi noin 2 % molybdeeniä. Erona 1.4301/1.4307 -teräksiin on molybdeenipitoisuuden lisäksi korkeampi nikkelipitoisuus. Tätä ruostumatonta terästä, jossa on enemmän nikkeliä ja molybdeeniä, kutsutaan usein (hieman valitettavasti) haponkestäviksi, mutta todellisuudessa nämä teräkset kestävät vain heikkoja happoja. 1.4404:n hiilipitoisuus on alhainen, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan hitsata ilman riskiä, että korroosionkestävyys heikkenee hitsin viereisellä alueella. 1.4404:n lujuus on suunnilleen samanlainen alempien seosterästen 1.4301/1.4307 kanssa. 

Levymuodossa 1.4404 on standardoitu standardissa EN 10088-2. Tämä standardi kattaa kuumavalssatut raskaat levyt, joiden paksuus on enintään 75 mm. 

Molybdeenin ja kromin ansiosta teräs 1.4404 kestää hyvin korroosiota heikoissa hapoissa ja kloridipitoisessa vedessä, jos kloridipitoisuus ei ole liian korkea; esimerkki ympäristöstä, jossa teräs toimii hyvin, on suolainen ilmakehä rannikon lähellä. Materiaali on myös yleinen valinta paperiteollisuuden, kemikaaliviraston ja energiantuotannon laitteisiin. 

Kylmämuovattaessa, esimerkiksi taivuttamalla tai rullamuovaamalla, 1.4404-teräslevyjen muovattavuus on erittäin hyvä ja vastaa usein tavallisten terästen kuumavalssattujen raskaiden levyjen muovattavuutta. Lisäksi hitsattavuus on erinomainen, ja tämän teräslajin hitsaaminen on harvoin ongelma. Toisaalta 1.4404:n työstö (jyrsintä, poraus) raskaiden levyjen muodossa voi olla vaikeaa, mutta sitä helpottaa ruostumattomalle teräkselle soveltuvien työkalujen valinta. 

Varastossa olevan 1.4404 raskaslevyn pintakäsittely on 1D (hehkutettu ja peitattu hehkuhilseen poistamiseksi). 

Asiakirjat (lataa)
Tuotetiedot
Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.