text.skipToContent text.skipToNavigation

Muotoleikkaus

Muotoleikkaamme termisillä leikkausmenetelmillä: plasma-, poltto- ja laserleikkaamalla. Vesileikkauksessa leikkaaminen tapahtuu korkeapaineisen veden ja abrasiivihiekan avulla.

Plasmaleikkaus on terminen leikkausmenetelmä, joka sopii kaikille sähköä johtaville materiaaleille. Leikkaussuihkun lämpötila voi olla jopa 30 000 °C, joten se mahdollistaa tehokkaan ja nopean leikkausprosessin. Se ei kuitenkaan vaikuta materiaaliominaisuuksiin, sillä säde kohdistuu hyvin pienelle alueelle. Menetelmä on 5–7 kertaa nopeampaa kuin polttoleikkaus. Sen vuoksi plasmaleikkauksesta on tullut kilpailukykyinen vaihtoehto polttoleikkaukselle alle 60 mm:n levypaksuuksissa.
 

Tibnorin heinosädeplasmojen mitta-alueet
Enimmäisleveys3 400 mm
Enimmäispituus16 400 mm
Paksuus enintään60 mm
Paksuus vähintään2 mm
Viiste45° (50 mm)

Toleranssit SFS-EN ISO 9013-432 mukaisesti

Polttoleikkaus on tavallisin leikkausmenetelmä seostamattomille ja niukkaseosteisille teräksille. Sen merkittävä etu on, että sitä voidaan käyttää jopa 300 mm:n paksuuksiin saakka. Polttoleikattu pinta on sileä sekä suora. Se soveltuu hyvin seuraaviin työvaiheisiin, kuten koneistus tai hitsaus. Leikkauksen yhteydessä pystytään valmistamaan myös viisteitä.

Tibnorin mitta-alueet
Paksuus enintään300 mm
Leveys enintään4 200 mm
Pituus enintään16 500 mm
Viisteytys55° *

*erikoistapauksissa viistekulma voi olla suurempi

Toleranssit SFS-EN ISO 9013-332 mukaisesti

Laserleikkauksessa säde kohdistetaan hyvin pienelle alueelle, jolloin saadaan tarkkamittainen railo ja korkealaatuinen leikkaustulos. Laserleikkaus on hyvä menetelmä monimutkaisiin osiin, joihin sovelletaan tiukkoja toleranssivaatimuksia. Laserleikkauksessa pienestä lämmöntuonnista johtuen osien muodonmuutokset ovat vähäisiä. Laserleikkaamme kaikkea varastossa olevaa levyä 20 millimetrin paksuuteen asti ja ruostumatonta materiaalia 2 x 4 metrin kokoon saakka.

Tibnorin mitta-alueet
Enimmäisleveys3 500 mm
Enimmäispituus15 000 mm
Paksuus enintään20 mm
Viiste50°
Tolerans± 0,2mm


Toleranssit SFS-EN ISO 9013-231 mukaisesti. 

Vesileikkaus on menetelmä, jossa leikkaaminen tapahtuu korkeapaineisen veden ja abrasiivihiekan avulla. Lämpöä ei siirry kappaleeseen ja siksi muodonmuutokset ovat pieniä ja mittatarkkuus erittäin hyvä.

Tibnorin mitta-alueet
Leveys enintään3 200 mm
Pituus enintään3 600 mm
Paksuus, teräs150 mm
Paksuus, alumiini250 mm

Ota yhteyttä jo tänään

Me Tibnorilla haluamme olla merkittävä kumppani asiakkaillemme. Yhdessä teemme pohjoismaisesta teollisuudesta entistä vahvemman. Miten voimme auttaa sinua?

Ota yhteyttä!
Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.