text.skipToContent text.skipToNavigation
Tuotetieto

Austeniittinen ruostumaton teräs 1.4404, sisältää kromin ja nikkelin lisäksi noin 2 % molybdeeniä. Erona 1.4301/1.4307 -teräksiin on molybdeenipitoisuuden lisäksi korkeampi nikkelipitoisuus. Tätä ruostumatonta terästä, jossa on enemmän nikkeliä ja molybdeeniä, kutsutaan usein (hieman valitettavasti) haponkestäviksi, mutta todellisuudessa nämä teräkset kestävät vain heikkoja happoja. 1.4404:n hiilipitoisuus on alhainen, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan hitsata ilman riskiä, että korroosionkestävyys heikkenee hitsin viereisellä alueella. 1.4404:n lujuus on suunnilleen samanlainen alempien seosterästen 1.4301/1.4307 kanssa. Levymuodossa 1.4404 on standardoitu standardissa EN 10088-2. Tämä standardi kattaa kylmävalssatut levynpaksuudet 8 mm:iin asti. 

Molybdeenin ja kromin ansiosta teräs 1.4404 kestää hyvin korroosiota heikoissa hapoissa ja kloridipitoisessa vedessä, jos kloridipitoisuus ei ole liian korkea; esimerkki ympäristöstä, jossa teräs toimii hyvin, on suolainen ilmakehä rannikon lähellä. Materiaali on myös tavallinen valinta suurkeittiöihin ja suurimittaiseen elintarviketuotantoon. 

Lähes kaikissa kylmämuovausmenetelmissä kylmävalssatulla levyllä 1.4404 on erittäin hyvä muovattavuus, joka usein vastaa tavallista kylmävalssattua terästä.  Lisäksi hitsattavuus on erinomainen, ja tämän teräslajin hitsaaminen on harvoin ongelma. 

Varastossa olevan kylmävalssatun 1.4404:n pintakäsittely on 2B (hehkutettu, peitattu ja sen jälkeen kevyesti kylmävalssattu). 

Asiakirjat (lataa)
Tuotetiedot
Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.