text.skipToContent text.skipToNavigation
Tuotetieto

Erikoiskylmävalssattua ruostumatonta terästä käytetään monissa sovelluksissa, joissa materiaalin odotetaan täyttävän koristeellisia tai hygieenisiä tehtäviä (tai molempia). Ferriittisissä teräksissä yhdistyvät hyvä korroosionkestävyys ja suhteellisen alhaiset kustannukset (nikkeliä ei ole lainkaan tai sitä on hyvin vähän), ja niitä käytetään monissa sovelluksissa, joissa ulkonäkö on tärkeämpää kuin lujuus, kuten kodinkoneissa ja keittiölaitteissa. EN 1.4016 on melko yksinkertainen ferriittinen ruostumaton teräs, joka on pohjimmiltaan rauta-kromiseos. Kromipitoisuus on kuitenkin samanlainen kuin austeniittisissa teräksissä 1.4301 ja 1.4307, minkä vuoksi 1.4016:n korroosionkestävyys on käytännöllisesti katsoen sama eli hyvä kosteissa ympäristöissä, joissa ei esiinny happoja tai klorideja. 

Levymuodossa 1.4016 on standardoitu EN 10088-2 -standardin mukaisesti. Tämä standardi kattaa kylmävalssatut levyjen paksuudet 8 mm:iin asti. 

Ferriittinen terästyyppi 1.4016 on hyvin muovattavaa ja se vastaa austeniittisia laatuja lukuun ottamatta operaatioita, joihin liittyy laajoja venytyksiä. Pintakäsiteltyjen ferriittisten terästen tuotanto saatetaan yleensä päätökseen hyvin kevyellä kylmävalssausvaiheella, jotta vältetään venytysjäljet kylmämuokkauksen jälkeen. 1.4016 hitsattavuus ei ole yhtä hyvä kuin austeniittisen ruostumattoman teräksen, mutta ohuiden esineiden hitsaaminen ei yleensä aiheuta ongelmia, kunhan lämmönsaantia rajoitetaan. 

Tibnorin varastovalikoimaan kuuluu seuraavia kylmävalssatusta teräksestä valmistettuja pinnoitettuja tuotteita, tyyppi 1.4016: 

  • levyt, joiden pintakäsittely on 2R (hehkutettu suojakaasussa ja sen jälkeen kevyt kylmävalssaus), 
  • mikrolonhiotut levyt, joiden Ra-arvo on erittäin alhainen. 

Pintakäsiteltyä ruostumatonta terästä oleva herkkä pinta on tavallisesti suojattu foliomuovilla tai kalvolla.

Asiakirjat (lataa)
Tuotetiedot
Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.