text.skipToContent text.skipToNavigation
Tuotetieto

S355 on vähähiilinen rakenneteräs, jolla on hyvä hitsattavuus. Se tarkoittaa, että teräs voidaan normaalisti hitsata ilman esilämmitystä, jos osat eivät ole hyvin suuria. Korkein sallittu hiiliekvivalentti on välillä 0,45–0,47 % riippuen poikkileikkauksen kohdasta. 

S355-teräs on standardin SS-EN 10025 - 2 mukainen. SS-merkintä on 2172. Teräksen laatumerkinnässä oleva numero 355 tarkoittaa myötörajan minimitasoa Mpa pienimmissä mitoissa, kun taas J2 ilmoittaa, että Charpy-V-iskusitkeyden on oltava vähintään 27 joulea -20°C:n lämpötilassa. Varastossa olevissa tangoissa on lisäys + AR  ( as rolled ) , joka osoittaa teräksen toimitustilan on standardin EN 10059 mukaisesti. Normaalin tangon suoruuspoikkeaman on oltava pienempi kuin 0,004 kertaa tangon pituus. 

S355:n pienin sallittu myötöraja vaihtelee koon mukaan välillä 355–295 MPa. Murtoraja-alue ja vetolujuustestissä sallittu vähimmäisvenymä laskevat hieman paksuuden kasvaessa. 

Jos käyttökohde vaatii kulutusta kestävän pinnan, S355:n voi hyvin sekä pintakarkaista että nitrauskarkaista. Lisäksi lujuutta voidaan parantaa karkaisulla ja päästökäsittelyllä, mutta silloin kovettumisen aikana jäähdyttämisen on oltava riittävän nopeaa (vesi tai polymeerijäähdytysaine).

Asiakirjat (lataa)
Tuotetiedot
Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.