text.skipToContent text.skipToNavigation
Tuotetieto

550M on 520M:n kylmävedetty versio. Viimeksi mainittu on ns. M-Steel®, jossa kalsiumkäsittelyllä saavutetaan paremmat leikkausominaisuudet kestävyydestä, iskusitkeydestä tai hitsattavuudesta tinkimättä. Mikroseostettu teräs, johon on lisätty hieman vanadiinia. 550M:n leikattavuus paranee entisestään kylmävedon ansiosta. 

Kemiallisen analyysin osalta 550M-teräs on samanlaista kuin S355J2C +C, joka on standardoitu standardissa SS-EN 10277-2 ja (vanhentuneissa) SS-merkinnöissä 2172 ja 2174. Vanadiinilisän ansiosta 550M:n myötöraja on kuitenkin huomattavasti korkeampi. Lisäksi ja toisin kuin S355J2C +C:ssä, 550M:n Charpy-V-iskusitkeys on taatusti 27 Joulea tai parempi +20 °C:n lämpötilassa.  

550M:n halkaisijatoleranssi kylmävedettynä pyörötankona on hyvä, taso h9 standardin ISO 286-2 mukaan. Lisäksi suoruus on huomattavasti parempi kuin kuumavalssatussa 520M-tangossa ja nuolikorkeus on enintään 0,001 kertaa tangon pituus. Varastopituus on 3 m ja toinen pää on viistetty. 

550M:n hitsattavuus on hyvä ja suurin hiiliekvivalentti on 0,45–0,47 % tangon koosta riippuen. Hitsaus ilman esilämmitystä on yleensä mahdollista. Koneistettavuus on erinomainen erityisesti verrattuna S355J2C +C -teräkseen. 

Jos käyttökohde vaatii kulutusta kestävän pinnan, 550M:n voi hyvin sekä pintakarkaista että nitrauskarkaista. Lisäksi lujuutta voidaan parantaa karkaisulla ja päästökäsittelyllä, mutta silloin kovettumisen aikana jäähdyttämisen on oltava riittävän nopeaa (mieluiten vesi tai polymeerijäähdytysaine).

Asiakirjat (lataa)
Tuotetiedot
Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.