text.skipToContent text.skipToNavigation

Häggblom

Jättiläinen tarvitsee vahvat jalat

Konepaja-alan toimija Häggblom teki päätöksen, joka nosti yrityksen liiketoiminnan uudelle tasolle.

Häggblom valmistaa mittatilaustyönä tehtäviä terästuotteita raskaisiin työkoneisiin. Tuotteisiin kuuluvat muun muassa jättikokoiset kaivureiden kauhat, jotka ahmaisevat kerralla jalkapallokentän rangaistusalueen puolikkaan kokoisen palan maata sekä alavaunut, jotka kannattelevat ja siirtävät pilviä hipovia satamanostureita.

”Yrityksellämme on taipumus vetää puoleensa kaikkein haastavimmat toimeksiannot. Voidaan sanoa, että mitä suurempi ja vaativampi hanke on kyseessä, sitä kilpailukykyisempiä olemme”, toteaa Häggblomin hankintapäällikkö Jukka Oravainen.

Häggblomilla on hyvä maine, sillä Kokkolan toimipisteeltä lähtevät tuotteet ovat huippulaatua. Oravainen kertoo edustavansa yritystä, joka vannoo tinkimättömän laadun nimeen aikana, jolloin monen teollisen investoinnin kriteeri on halpa hinta.

”Vaativissa olosuhteissa toimivat asiakasyritykset osaavat arvostaa luotettavaa kalustoa. Tuotannon seisominen investoinneissa tehtyjen säästöjen vuoksi tulee kalliiksi yrityksille.”

Valmiiksi työstetyt teräslevyt nopeuttivat tuotantoa

Muutama vuosi sitten Häggblom alkoi modernisoida tuotantoaan. Yritys halusi tehostaa komponenttivirtaansa. Esimerkiksi kaivurin kauha koostuu monista erilaisista osista, joiden säilyttäminen varastossa on kallista.

Häggblomilla oli kaksi vaihtoehtoa: uusia omat leikkuukoneensa tai ostaa valmiiksi työstettyjä teräslevyjä. Vierailu Tibnorin Seinäjoen toimipisteessä johti päätökseen ostaa valmiita komponentteja Tibnorilta. Häggblomin ei tarvinnut tehdä suurta investointia omiin koneisiin, vaan se onnistui pienentämään varastonsa kokoa ja tehostamaan materiaalivirtaa. Tämän lisäksi Tibnorilla oli tarjottavanaan useita työstövaihtoehtoja. Itse materiaali oli entuudestaan tuttu, sillä Häggblom oli ennen modernisointipäätöstä ostanut teräslevyjä muun muassa SSAB:ltä.

Tibnor toimittaa nyt Häggblomille polttoleikattuja, sinkopuhallettuja, taivutettuja ja viisteytettyjä komponentteja. Kun komponentit saapuvat Häggblomille, ne ovat heti valmiit hitsausta ja asennusta varten. Komponenttien valmistuksen sijaan Häggblom keskittää osaamisensa oman suunnitteluosastonsa toimintaan ja hitsauskapasiteetin hyödyntämiseen.

”Meillä on pari hitsausrobottia, jotka sopivat hyvin tiettyihin työvaiheisiin, mutta yksikään kone ei pysty korvaamaan taitavia hitsaajiamme. He ovat laatuketjumme viimeinen lenkki ja äärettömän tärkeitä lopputuotteen kannalta”.

Yhteistyöllä luodaan myös lisäarvoa asiakkaille ennen kaikkea Tibnorin käyttämien uusien vahvojen teräslaatujen ansiosta. ”Olemme onnistuneet keventämään kaivurin kauhaa 30 prosentilla heikentämättä kuitenkaan sen iskunkestävyyttä, mikä on tuonut asiakkaillemme suuria energiasäästöjä.”

Häggblom on saanut useita merkittäviä tilauksia, sillä yritys pystyy toimittamaan tuotteen kilpailijoitaan nopeammin. ”Nyt kun markkinat ovat hiljaisemmat ja investointipäätöksiä harkitaan pidempään, asiakkaat vaativat entistä nopeampia toimituksia.”

Lyhyesti

Häggblom
Yritys valmistaa mittatilaustyönä tehtäviä terästuotteita raskaisiin työkoneisiin. Toiminnalle ominaista ovat haasteelliset toimeksiannot ja tinkimätön laatu.

Haaste
Muutama vuosi sitten Häggblom alkoi modernisoida tuotantoaan. Yritys halusi tehostaa komponenttivirtaansa, varmistaa tuotteidensa korkean laadun sekä keskittyä ydinosaamiseensa.

Ratkaisu
Tibnor toimittaa Häggblomille polttoleikattuja, sinkopuhallettuja, taivutettuja ja viisteytettyjä komponentteja.

Ota yhteyttä jo tänään

Me Tibnorilla haluamme olla merkittävä kumppani asiakkaillemme. Yhdessä teemme pohjoismaisesta teollisuudesta entistä vahvemman. Miten voimme auttaa sinua?

Ota yhteyttä!
Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.