text.skipToContent text.skipToNavigation

Paalupiste

Puskurivaraston avulla nopeita toimituksia asiakkaille


"Harjoittelimme Teron kanssa usein yhdessä jujutsua ja kysyin sitten häneltä yhtenä päivänä, että lähtisikö hän kanssani ruuvipaalubisnekseen mukaan. Tero sitten lähti", kertoo Kaarle Tuomi, joka yhdessä Tero Paunosen kanssa toimii Porvoon Paalupiste Oy:n johdossa. Paalupiste syntyi näin vuonna 2001. Nykyään yrityksen liikevaihto on 1,5 miljoonan tietämillä (vuonna 2017) ja Porvoon toimipisteessä työskentelee 5-6 täysipäiväistä ruuvipaalujen asiantuntijaa. Paalupisteen valttikortti onkin laatu yhdistettynä vankkaan kokemukseen ruuvipaaluista.

Paalupiste toimittaa maahan ruuvattavia, kestäviä ja kantokykyisiä ruuvipaaluja usean kokoisina moneen eri käyttötarkoitukseen. Kotinikkarit käyttävät pääsääntöisesti pieniä ruuvipaaluja esimerkiksi piharakennusten sekä terassien perustamiseen, suurempia paaluja käytetään raskaammissa ammattirakentamisen projekteissa. 

Paalupisteen asiakkaat vaativat ripeyttä ja varmuutta toimitusajoissa, mutta myös laatua. Sesonki on kuumimmillaan loppukeväästä. Kun kiire on kova, ei Paalupisteellä jää ylimääräistä aikaa.

”Asiakkaamme tarvitsevat paaluja niin nopeilla aikatauluilla, että meillä ei ole varaa jäädä odottamaan toimittajan työstämiä materiaaleja - kuten laserleikattuja putkia - pitkäksi aikaa. Joillekin asiakkaille toimitusten täytyy lähteä jo samana päivänä, kun saamme tilauksen. Tarjoamme myös asiakkaillemme ennakkoon tiettyjä toimitusaikoja ja niissä meidän on pysyttävä”, kertoo Tero Paunonen.

Myös varastojen hallinnointi ja ylläpito on asia, joka vaatii Paalupisteeltä jatkuvasti aikaa ja vaivaa.

”Meillä on rajalliset tilat täällä Porvoossa, eikä meidän ole järkevää pitää isoja varastoja pihallamme. Nykyään, kun meillä on vielä paljon eri pituuksia, on varastomäärien ennustaminen työlästä. Tästä syystä aloimme kehittää Tibnorin kanssa ideaa puskurivarastosta, joka sitten rakennettiin Tibnorin tiloihin”, kuvailee Kaarle Tuomi.

Valmiiksi laserleikatut putket heti käyttöön

Paalupisteen ja Tibnorin yhteistyö alkoi vuonna 2007. Aluksi Paalupiste tilasi pelkkiä putkia varastoiden materiaalit omissa tiloissaan. Se kuitenkin halusi vastata asiakkaidensa kasvaviin vaatimuksiin nopeista ja varmoista toimitusajoista. Nykyään yhteistyö Tibnorin kanssa on laajentunut sisältämään paitsi putkien laserleikkauksen, myös Paalupisteen toimintaa tehostavan puskurivaraston.

”Nykyään ostamme putket laserleikattuina. Säästämme nimittäin yhden logistiikkasiirtymän, eli kustannuksia ja aikaa, kun putkia ei tarvitse kuljettaa muualle laserleikattavaksi. Myös hukkaa säästyy, kun putket tulevat Tibnorille leikattavaksi optimipituuksissa SSAB:n tehtaalta”, jatkaa Paunonen.

Yhdessä Tibnorin kanssa Paalupiste on löytänyt nerokkaan tavan varastonkierron ja toimitusvarmuuden tehostamiseen. Tibnorin tiloihin luodusta puskurivarastosta Paalupiste saa laserleikatut putket aina oikeaan aikaan. 

”Kun Tibnorin tiloihin rakennetussa puskurivarastossa on valmiiksi laserleikattua putkea, asiakastoimitukset nopeutuvat huomattavasti. Tibnorin toimitusvarmuus on hyvä ja sen myötä myös meidän toimitusvarmuutemme asiakkaille on paljon parempi”, Paunonen täydentää.

Ajan säästämiseksi Paalupiste käyttää myös Tibnorin Webshopia, jonka kautta tilaukset voi tehdä vaivattomasti. Saldot ja toimitusajat näkyvät reaaliajassa ja vahvistukset tulevat sähköpostiin saman tien.

Paalupiste on tyytyväinen yhteistyöhön Tibnorin kanssa. ”Yhteistyö on sujunut oikein hyvin. Tibnor on pitänyt hyvin huolta siitä, että yhteydenpitomme on ollut säännöllistä. Meidän ei ole oikeastaan tarvinnut huolehtia mistään. Hektisessä tilanteessamme on erittäin hyvä, että Tibnorin myynti on ollut aktiivinen”, kommentoi Tuomi lopuksi.

Ota yhteyttä jo tänään

Me Tibnorilla haluamme olla merkittävä kumppani asiakkaillemme. Yhdessä teemme pohjoismaisesta teollisuudesta entistä vahvemman. Miten voimme auttaa sinua?

Ota yhteyttä!
Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.