text.skipToContent text.skipToNavigation

Smederna

Kun aika ratkaisee

Teräksen ja levyjen varastointi vie tilaa, ja kun yritys sijaitsee Tukholmassa, tila on kallista. Tibnor toimittaa teräsrakentaja Smedernalle 300 tonnia terästä kuukaudessa juuri oikeaan aikaan: näin yrityksen ei tarvitse ylläpitää tarpeettoman suurta varastoa.

Kaikki sai alkunsa vuonna 1991, kun Kenneth Ahnelöv päätti perustaa teräsrakentamiseen keskittyvän yrityksen Tumbaan, Tukholman eteläpuolelle. Nyt 25 vuotta myöhemmin yrityksellä on oma tehdas, jossa valmistetaan rakennusten rungoissa käytettäviä komponentteja. Tämän lisäksi yritys tarjoaa asennuspalveluita, jonka myötä se urakoikin muutamalla Ruotsin suurimmista rakennustyömaista. Smedernan asiantuntemukselle on kysyntää: yrityksen liiketoiminta on kasvanut niin suureksi, että huikeat 300 tonnia terästä kulkee yrityksen tuotantolinjan läpi – joka kuukausi. Se vastaa keskimäärin noin neljäätoista tonnia terästä työpäivää kohti.

Yrityksen tuotantoprosessi edellyttää huolellista suunnittelua, sillä rakennusalalla ei ole varaa virheisiin.

”Kaikilla työmailla rakennusurakkaan osallistuu suuri määrä toimijoita. Suunnittelussa lähdetään siitä, että jokainen tekee oman osansa juuri oikeaan aikaan”, toteaa teräsrakenteiden tuoteasiantuntija Rikard Magnusson Tibnorilta. "Kukaan ei halua olla se heikoin lenkki, jolla ei ole tarvittavia materiaaleja ajoissa koossa, vaan kaikki haluavat olla vahva ja luotettava osa ketjua."

Yksi mahdollinen ratkaisu teräsrakentamiseen keskittyville yrityksille on perustaa oma varasto komponentteja varten, mutta se ei toimi Smedernan tapauksessa. "Näin lähellä Tukholmaa tontit ovat kalliita, jonka vuoksi haluamme ennemmin käyttää tilojamme tuotantoon kuin varastona", Smedernan toimitusjohtaja Kenneth Ahnelöv kertoo. "Siksi ostamme vain sellaisia tuotteita, joita tiedämme tarvitsevamme käynnissä oleviin toimeksiantoihimme. Mikäli emme saa niitä oikean aikaan ja oikeassa järjestyksessä, siitä aiheutuu ongelmia niin tuotanto- kuin asennusvaiheessakin."

Täsmälliset toimitukset takaavat kilpailukyvyn

Smederna on tehnyt yhteistyötä Tibnorin kanssa perustamisvuodestaan 1991 lähtien. Tibnor toimittaa kaikki yrityksen tarvitsemat tuotteet juuri oikeaan aikaan, ei aikaisemmin eikä myöhemmin.

”Lisäksi pohjamaalaamme kaikki toimittamamme tuotteet tehdäksemme niistä helpommin työstettäviä”, Rikard Magnusson sanoo.

Vaatimusta oikea-aikaisista toimituksista ei ole kuitenkaan täysin helppo täyttää.

”Meidän on pystyttävä pitämään toimituslupauksemme, mutta toisaalta meidän on oltava myös joustavia ja tarvittaessa pystyttävä toimittamaan tilaukset perille sovittua aikaisemmin tai myöhemmin”, Rikard Magnusson toteaa. ”Meidän on ennakoitava, pysyttävä ajan tasalla omista tuotantovirroistamme sekä pyrittävä jatkuvasti olemaan askeleen edellä; tapahtuipa mitä hyvänsä.”

Smederna on tyytyväinen yhteistyöhön. "Täydellisyyttä on hankala saavuttaa, mutta syy siihen, miksi olemme tehneet yhteistyötä niin pitkään, on se, että 95% tapauksista kaikki sujuu Tibnorin kanssa hyvin jouhevasti", Kenneth Ahnelöv sanoo. "Yhteistyö Tibnorin kanssa on ennen kaikkea äärimmäisen vakaata, sillä Tibnorilla ei tehdä jatkuvasti organisaatiomuutoksia toisin kuin monessa muussa yrityksessä.

Lyhyesti

Smederna
Teräsrakentaja, joka toimii Tumbassa yli 100 työntekijän voimin.

Haaste
Yrityksellä on suuret volyymit, mutta hyvin vähän varastotilaa.

Ratkaisu
Tibnorin Just-in-Time-toimitukset takaavat, että kaikki materiaalit toimitetaan oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä, jotta ne voidaan siirtää tuotantoprosessiin välittömästi.

Ota yhteyttä jo tänään

Me Tibnorilla haluamme olla merkittävä kumppani asiakkaillemme. Yhdessä teemme pohjoismaisesta teollisuudesta entistä vahvemman. Miten voimme auttaa sinua?

Ota yhteyttä!
Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.