text.skipToContent text.skipToNavigation

Teräsrakenteilla parannetaan työturvallisuutta

Infra- ja teollisuusrakentaja RTA-Yhtiöt Oy hyödyntää projekteissaan Tibnor Oy:n kattavaa terästuotevalikoimaa. Terästä käytetään infrarakentamisessa monessa muodossa. Osalla terästuotteista parannetaan työturvallisuutta rakentamisen aikana, ja osaa tuotteista voidaan käyttää moneen kertaan. 

Artikkeli on ilmestynyt Talouselämän liitteenä 30.9.2022 ja on Calcus Oy:n tuottama asiantuntijajulkaisu. Alkuperäisen artikkelin löydät: https://news.calcus.com/terasrakenteilla-parannetaan-tyoturvallisuutta/

Ponttiteräs ja tuentapalkit

Teräsponttien avulla estetään kapeissa putkikaivannoissa luiskan sortuminen ja mahdollistetaan turvallinen työskentely kaivannossa. 

”Kaivannon tukeminen tarjoaa helpoimman ja turvallisimman tavan työskennellä. Geosuunnittelija määrittelee maaperätutkimusten perusteella ponttiteräksen ominaisuudet ja ponttien pituudet, jotta rakenne pysyy turvallisesti kasassa”, kertoo RTA-Yhtiöt Oy:n työnjohtaja Tero Pohjonen riihimäkeläisellä kiertoliittymätyömaalla. 

Tibnor Oy toimittaa varastoistaan teräspontteja useissa taivutusvastuksissa ja pituukissa aina 18 metriin asti, ja sitä pidemmät pontit tulevat tehdastoimituksina. Tibnor toimittaa myös ponttiseinien tuennassa tarittavia tuentapalkkeja myös määrämittaan katkottuina. 

”Ponttiteräkset ovat tässä kohteessa ns. työnaikaisia, ja RTA-Yhtiöt hyödyntää niitä uudelleen tulevissa työkohteissaan. Teräspontteja pystytään käyttämään useita kertoja, ja kun ne aikanaan tulevat tiensä päähän, on teräs täysin kierrätettävissä”, kertoo Tibnor Oy:n myynnin kehityspäällikkö Pekka Günther. 

Ekologiset Tibex-settiseinät 

Toinen kustannustehokas tapa tukea kaivuukohdetta on settiseinä, joka muodostuu maahan porattavista teräspaaluista ja niiden väleihin hitsattavista Tibex-terälevyistä. Tibex on tuore kotimainen teräksen käyttösovellus, joka parantaa omalta osaltaan terästeollisuuden ekologisuutta. Tibex-levyt syntyvät Tibnor Oy:n emoyhtiön SSAB:n terästehtailla materiaalista, jota yhtiön oma laadunvalvonta ei ole kelpuuttanut korkeimpaan laatuluokitukseen. 

Levyjen pinnassa voi olla naarmuja tai muuta pientä pintavirhettä, mutta teräksen lujuusominaisuudet täyttyvät jopa reilusti. Materiaali ei olisi välttämättä hyväksyttävissä näkyväksi jätettävään rakenteeseen, mutta maanrakennuksessa myös nämä levyt voidaan hyödyntää kustannustehokkaasti. 

”Teräksen valmistus on prosessin energiaintensiivisin vaihe, joten Tibex-levyjä käyttämällä voidaan pienentää sekä valmistajan että rakentajan hiilijalanjälkeä pidentämällä teräksen elinkaarta. Tibex-levyjen ekologisuutta lisää se, että materiaali pyritään hyödyntämään terästehtaiden lähellä, jotta kuljetuksista syntyvät päästöt jäävät mahdollisimman pieniksi”, painottaa Tibnorin liiketoiminnan kehityspäällikkö Janne Miettinen.

Ota yhteyttä jo tänään

Me Tibnorilla haluamme olla merkittävä kumppani asiakkaillemme. Yhdessä teemme pohjoismaisesta teollisuudesta entistä vahvemman. Miten voimme auttaa sinua?

Ota yhteyttä!
Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.