text.skipToContent text.skipToNavigation

Toyota

Lyhyemmällä toimitusketjulla korkeampaa laatua

Suoraan asiakkaalle toimitettavat, asennusvalmiit osat ja kuumavalssatusta teräksestä valmistetut eripituiset kappaleet vauhdittavat Toyota Material Handling Europen Mjölbyn tuotantolaitoksen asennustoimintaa. Mjölbyn tehdas on Toyotan suurin trukkeja valmistava tuotantolaitos Euroopassa.

Toyota Material Handling Europen Mjölbyn tuotantolaitoksella valmistetaan vuosittain noin 80 000 sähköllä toimivaa varastotrukkia ja 100 000 lavansiirtotrukkia. Tuotantolaitoksella tehdään niin hitsaus-, maalaus- kuin asennustöitäkin. Yritys ostaa teräskomponentteja, jotka eivät vaadi tuotantolaitoksella sisäistä esityöstöä, vaan ne siirretään suoraan hitsausvaiheeseen. Tämän jälkeen komponentit maalataan ja kootaan valmiiksi trukeiksi. Supplier of the Year 2016 ‑tunnustuksen Toyotalta saanut Tibnor toimittaa asiakkaalleen kuumavalssattuja teräslevyjä ja esikäsiteltyjä osia, minkä ansiosta Toyotalla on jatkuvasti käytettävissään kaikki tarvittavat komponentit.

Kuumavalssatut teräkset kaupintavarastosta

Toyota tarvitsee oikean määrän materiaalia juuri oikeaan aikaan. Tibnor ylläpitää Toyotan Mjölbyn tuotantolaitoksella niin sanottua kaupintavarastoa, jossa säilytetään erilaisia kuumavalssattuja teräslaatuja. Toyota hallinnoi varastoa, mutta teräs on Tibnorin omaisuutta niin kauan, kunnes Toyota ottaa sen käyttöönsä. "Omien suurikokoisten varastojen ylläpitäminen on kallista ja vaatii tavallisesti yksityiskohtaista hallinnointia sekä toimittajan että asiakkaan puolelta. Nykyisen ratkaisumme ansiosta Tibnor pystyy toimimaan itsenäisemmin ja takaamaan samalla Toyotalle täyden saatavuuden", sanoo Ruotsin Toyota Material Handling Manufacturingin hankintajohtaja Magnus Andersson.

Tibnor huolehtii siitä, että Toyotalla on aina tarvittavat osat valmiina käyttöön. Ruotsin Köpingissä sijaitseva Tibnorin teräspalvelukeskus toimittaa esikäsitellyt osat Toyotan tuotantotarpeiden mukaisesti. Kuumavalssatut teräslevyt taas toimitetaan Borlängestä Toyotan varastoon. Menestyksen avain on vahva kumppanuus, jossa Tibnorin tuotantoon liittyvä erikoisosaaminen nivoutuu Toyotan omien suunnittelijoiden kanssa tehtävään läheiseen yhteistyöhön. "Yhteistyömme on huippuunsa hiottua, sillä asiakas on mukana kaikissa vaiheissa. Kvarttolevyistä huolehtivat alihankkijat, jotka työstävät valmiiksi leikattuja teräsmateriaaleja. Toimiva yhteistyö alihankkijoidemme kanssa mahdollistaa sen, että voimme tarjota Toyotan edellyttämän korkealaatuisen valmistuksen ja toimitusvarmuuden", sanoo Tibnorin Key Account Manager Johan Botold.

Lyhyesti

Toyota 
Toyota Material Handling Europen tuotantolaitos Ruotsin Mjölbyssä on yrityksen suurin trukkeja valmistava yksikkö Euroopassa.

Haaste
Trukkien komponenttien korkea laatu on äärimmäisen tärkeä tekijä yrityksen kilpailukyvyn kannalta.

Ratkaisu
Tibnor tekee tiivistä yhteistyötä Toyotan kanssa toimittaen vaaditut materiaalit ja asennusvalmiit osat, joilla vaikutetaan trukkien nostokapasiteettiin ja muotoiluun.

Ota yhteyttä jo tänään

Me Tibnorilla haluamme olla merkittävä kumppani asiakkaillemme. Yhdessä teemme pohjoismaisesta teollisuudesta entistä vahvemman. Miten voimme auttaa sinua?

Ota yhteyttä!
Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.