text.skipToContent text.skipToNavigation

2020-02-06

Ovakon CO2-laskuri auttaa asiakkaita kantamaan vastuunsa ympäristöstä

Kestävyys ja ympäristövastuu ovat vaatimuslistalla korkealla, kun Tibnor valitsee toimittajia. Ovako, yksi yrityksen tärkeimmistä kumppaneista, täyttää vaatimukset kirkkaasti. Ovakon uuden hiilidioksidilaskurin avulla asiakkaat saavat selville Ovakolta ostamiensa tuotteiden ilmastojalanjäljen.Kestävyys ja ilmastovaikutus ovat olleet Ovakon asialistalla jo useiden vuosikymmenien ajan. Yritys voi nyt ylpeästi sanoa, että sen tuotteiden hiilijalanjälki on peräti 80 prosenttia globaalia keskiarvoa pienempi. 

”Kova työ hiilijalanjälkemme pienentämiseksi on tuottanut hyviä tuloksia. Asiakkaat, jotka ostavat meiltä tonnin terästä, voivat nyt ajatella auttavansa maailmaa säästämään 2000 kiloa hiilidioksidia siihen verrattuna, että teräs olisi ostettu tavalliselta toimittajalta toiselta puolelta maailmaa”, toteaa Katarina Hundermark, Ovako Groupin kestävän kehityksen ja turvallisuuden johtaja.

Kierrätettyä ja fossiivapaata

Se, että Tibnorin suurimpiin ja tärkeimpiin terästoimittajiin kuuluva Ovako on onnistunut pienentämään ilmastovaikutustaan, perustuu kolmeen asiaan, Katarina Hundermark selittää. Ensinnäkin Ovako käyttää tuotannossaan periaatteessa vain kierrätysmateriaaleja. Toiseksi yritys käyttää ainoastaan fossiilivapaata sähköä ja kolmanneksi se on työskennellyt lujasti tuotantoprosessiensa ympäristövaikutuksen pienentämiseksi. 

”Olemme tehneet monenlaisia toimenpiteitä ilmastovaikutustemme vähentämiseksi. Yksi esimerkki on se, että muunnamme lämpökäsittelyuunimme sähkökäyttöisiksi öljyn ja kaasun käyttämisen sijaan”, Katarina Hundermark sanoo ja jatkaa:

”Pyrimme jatkuvasti parantamaan toimintaamme. Tekemistä riittää aina. Omien laitostemme kehittämisen lisäksi olemme mukana myös ulkoisissa hankkeissa, joissa esimerkiksi etsitään teknisiä ratkaisuja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi alallamme.” 

CO2-laskuri

Tärkeä osa Ovakon kestävän kehityksen työtä on yrityksen kehittämä laskuri, joka auttaa asiakkaita ymmärtämään, kuinka paljon Ovakolta ostetuista tuotteista vapautuu hiilidioksidia.

”Carbon footprint calculator -laskimen avulla arvioidaan, kuinka paljon hiilidioksidia tuotteistamme vapautuu niiden koko kehityksen aikana, eli raaka-aineiden ja energian hankinnasta siihen saakka, kun uudet terästuotteet poistuvat Ovakolta.” 

Tietojen selvittämiseksi Ovako on tehnyt elinkaarianalyysejä kolmessa teräsprosessissaan ja laatinut yhdessä ruotsalaisen RISE-tutkimuslaitoksen kanssa ilmastolausunnot kaikille kuumavalssatuille tangoilleen. 

”Tämä on laskurin perusta. Kun asiakkaamme pyytävät omia lukujaan, järjestelmässä voidaan laskea heidän tuotteidensa osuus jalanjäljestä”, Katarina Hundermark sanoo.

Aina ajan tasalla

Näiden tietojen avulla Ovakon asiakkaat voivat laskea, kuinka suuri vaikutus heillä on ilmastoon. Se onnistuu, kun Ovakon tuotteiden hiilidioksidijalanjälkeen lisätään heidän oma jalanjälkensä, jolloin saadaan esiin koko sykli. 

”Olemme huomanneet, että asiakkaamme kysyvät yhä enemmän tämäntyyppisiä tietoja. He haluavat myös näyttää omille asiakkailleen tekevänsä vastuullisia hankintoja. Siksi olemmekin iloisia siitä, että voimme nyt toimittaa tiedot kaikkien tuotteidemme hiilidioksidijalanjäljestä”, Katarina Hundermark toteaa.

Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.