text.skipToContent text.skipToNavigation

Levyt

Katso täältä kuumavalssattujen, kylmävalssattujen ja metallipinnoitettujen teräslevyjen valikoimamme.

Kuumavalssatut teräslevyt toimitetaan varastoistamme joko nauha- tai kvarttolevyinä. Terästen luokittelu perustuu yleisimmin myötölujuuteen ja sen vähimmäisarvoon.
Kuumavalssatut levyt voi jaotella myös käyttöalueen mukaan.  
 
Rakenneteräkset valmistetaan EN 10025 -standardin mukaisesti, joko SSAB:n merkkituotteina tai eurooppalaisina standarditeräksinä 

Säänkestävä rakenneteräs suojaa ulkoilmassa itse itsensä, kun pintaan muodostuva patinakerros hidastaa rakenteen syöpymistä. Säänkestävä teräs on näyttävä materiaali julkisivuihin ja ulkorakenteisiin. Savukaasuoloissa säänkestävä teräs pidentää savupiippujen ja savukaasukanavien käyttöikää.
 
Paineastiateräs on tarkoitettu paineistettuihin laitteisiin. Sekä teräksen että teräksenvalmistajan on oltava asianmukaisten viranomaisten hyväksymiä. Paineastiateräksiä valmistetaan mm. eurooppalaisen EN10028 tai amerikkalaisten ASME/ASTM standardien mukaisesti.

Lujat kylmämuovattavat standarditeräkset valmistetaan standardin EN 10149-2 mukaisesti.

Booriteräs: booriseosteinen teräs on tarkoitettu nuorrutukseen ja karkaisuun. Kulutusterästä taas käytetään runsaalle kulutukselle altistuvissa kohteissa.

Tibnor kuuluu SSAB-konserniin, jonka teräslevyt kuuluvat tarjoomaamme. Katso kuumavalssattujen teräslevyjen valikoimamme

Kuumavalssatut peitatut teräslevyt toimitetaan varastoistamme nauhalevyinä. Peittauksessa levyn valssihilse poistetaan suolahapolla. Peittauksen jälkeen teräslevy huuhdellaan ja yleensä ruostesuojataan öljyämällä kevyesti. Valssihilseen poisto pienentää koneiden ja työkalujen aiheuttamaa kulutusta sekä parantaa konepajaympäristöä. Teräskelat voidaan peitata jatkuvana peittaussarjana (nauhalevy). Yksittäiset teräslevyt voidaan myös yksittäispeitata peittausammeessa. Peitattuja teräslevyjä on saatavilla myös erityisesti edistyneeseen laserleikkaukseen sovellettuna.

Tibnor kuuluu SSAB-konserniin, jonka Laser-teräkset kuuluvat tarjoomaamme. Katso kuumavalssattujen teräslevyjen valikoimamme.

Erikoisluja teräs on terästä, jonka myötöraja on vähintään 420 MPa.

Lujuus saavutetaan optimaalisen seosyhdistelmän, jäähdytyksen ja lämpökäsittelyn avulla. Korkeimmat myötörajat saavutetaan karkaisulla ja päästöllä. Lujat kylmämuovattavat standarditeräkset valmistetaan standardin EN 10149-2 tai valmistajan oman standardin mukaisesti, kuten SSAB-konsernin Strenx-teräs.

Erikoislujat teräkset ovat lujuudestaan huolimatta erinomaisesti hitsattavia ja muokattavia. Katso kuumavalssattujen teräslevyjen valikoimamme.

Kuumavalssattu kulutusteräs on korkelujuuksinen teräs, jonka ominaisuudet saavutetaan karkaisulla. Kulmavalssatun kulutusteräksen tyyppisen teräksen keskeisin ominaisuus on kovuus, mutta myös sen lujuutta hyödynnetään rakenteissa. Teräs valmistetaan valmistajan oman standardin mukaisesti.

Tibnor kuuluu SSAB-konserniin, jonka Hardox -teräkset kuuluvat tarjoomaamme. Katso kuumavalssattujen teräslevyjen valikoimamme.

Kylmävalssattuja teräslevyjä on saatavilla 3 mm paksuuteen ja enintään 1 500 mm:n leveyteen saakka. Kylmävalssattu teräs tarkoittaa, että nauha valssataan useilla peräkkäisillä valssipareilla, joissa jokaisessa on kaksi työ- ja tukivalssainta.

Kylmävalssaus lujittaa teräslevyä ja alentaa sen muokattavuutta. Se johtuu siitä, että hiukkaset, joista teräs koostuu, venyvät ja epämuodostuvat. Siksi kylmävalssattu teräslevy on hehkutettava. 

Hehkutusmenetelmiä on kaksi: jatkuvatoiminen hehkutus ja kellouunihehkutus. Kylmävalssattua teräslevyä voidaan valmistaa erilaisina teräslaatuina puristukseen ja särmäykseen tarkoitetusta pehmeästä teräksestä erikoislujaan teräkseen.  

Tibnor kuuluu SSAB-konserniin, jonka teräslevyt kuuluvat tarjoomaamme. Katso kylmävalssattujen ja metallipinnoitettujen teräslevyjen valikoimamme

Metallipinnoitetulla teräslevyllä viitataan tavallisesti kylmävalssattuun teräslevyyn, jota on kuumametalloitu EN 10346:2009 -standardin mukaisesti tai elektrolyyttimetalloitu EN 10152:2009 -standardin mukaisesti. Metallipinnoitettua teräslevyä voidaan toimittaa monina erilaisina teräslaatuina käyttöalueesta riippuen. Tavallisia pinnoitetyyppejä ovat sinkki (Z), Galfan (ZA) ja Galvannealed (ZF). Lisäksi voidaan valmistaa erilaisia pinnoitepaksuuksia ohuesta elektrolyyttimetalloidusta levystä (2,5 µm) aina Z 600 -paksuuteen saakka ja muodostaa niistä erilaisten pinnanlaatujen ja pintasuojausten yhdistelmiä.

Tibnor kuuluu SSAB-konserniin, jonka teräslevyt kuuluvat tarjoomaamme. Katso kylmävalssattujen ja metallipinnoitettujen teräslevyjen valikoimamme.

Ota yhteyttä jo tänään

Me Tibnorilla haluamme olla merkittävä kumppani asiakkaillemme. Yhdessä teemme pohjoismaisesta teollisuudesta entistä vahvemman. Miten voimme auttaa sinua?

Ota yhteyttä!
Nopea tilaus
Toimitusvaihtoehdot
Valittu päivämäärä Osittainen toimitus mahdollinen


Kirjaudu sisään

Olen unohtanut salasanani.

Mukavaa, että haluat Tibnorin asiakkaaksi. Voidaksesi yritysasiakkaana käydä kauppaa kanssamme, tarvitset asiakasnumeron.

Hae asiakastiliä Tibnorilta.

*Huomioi, että Tibnor myy ainoastaan yritysasiakkaille eikä yksityishenkilöille. Ilman y-tunnusta olevia hakemuksia ei käsitellä.